Milanović brani Plenkovića i Grabar-Kitarović od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u srijedu, komentirajući prijavu Povjerenstvu za sukob interesa, kako on ne može biti u sukobu interesa kada leti helikopterom jer ga voze neovisno o njegovoj odluci.

Bila je dilema jutros helikopterom doći ili ne, rekao je Milanović novinarima u Iloku, koji je posjetio u povodu Dana grada.

Ni Plenković nije bio u sukobu interesa kad je letio u Finsku

“Taj novac se troši. Kao što je ovaj auto ‘spržio’ 200 litara goriva, tako i taj helikopter sada negdje leti. On je u nekakvom programu. Ja ne mogu biti u sukobu interesa kada me voze”, ustvrdio je.

Poručio je pritom kako neće polemizirati s predstavnicom Povjerenstva za sukob interesa, koja je politički izabrana na to mjesto, dodavši kako je svojem Uredu i suradnicima poručio da objave sve dopise koje su do sada dobili od Povjerenstva.

“Da javnost vidi kakvi su dopisi Povjerenstva, da ljudi koje to zanima shvate kako to funkcionira, i da se pitamo treba li to baš tako biti. Apsolutno mi nije normalno da netko tko je na čelu Povjerenstva ili član, u toku postupka izađe na ulicu, zabije ruke u džepove i komentira postupak koji je pokrenut prijavom protiv mene”, naglasio je Milanović.

Ustvrdio je kako ni premijer Andrej Plenković nije bio u sukobu interesa kada je letio u Finsku, iako je tamo “vodio ljude iz HDZ-a sa Challengerom na maturalac”.

“To je negdje na rubu, išao je na sastanak s finskim premijerom. Razgovarali smo o tome, ja sam ga pitao, a on je rekao ‘znaš ti kako je to’, ja sam rekao: znam, ali ja sam išao sam, nisam nikada sa SDP-ovcima punio u avion. To nije posao za Povjerenstvo za sukob interesa. Kao što ni odlazak Kolinde Grabar Kitarović u Washington ili New York nije posao za Povjerenstvo”, kaže Milanović.

Prijavljen sam za odlazak na sprovod Manolićeve supruge

O razlogu prijave Povjerenstvu da je vojnim helikopterom letio na otok Mljet, kaže kako uopće ne može reći da je bio tamo, te je upitao novinare otkuda im taj podatak.

“Taj podatak ne biste trebali imati. To je netko iz MORH-a ‘doturio’, ubuduće neće jer ću to direktno dogovarati s načelnikom Glavnog stožera, i taj će podatak biti apsolutno nedostupan. Ne mogu ga ni komentirati jer može biti netočan”, kazao je.

Jeste primijetili za što sam prijavljen? Za odlazak na sprovod supruge Josipa Manolića, pitao je novinare dodavši kako ga je prijavio netko “objestan, zločest, neinformiran, u zabludi”.

Istaknuo je kako je zbog svoje dužnosti 24 sata “u rukama države” pa će nakon posjeta Iloku sjesti u blindirani automobil koji su mu dodijelili iako ga nije tražio.

Komentiraj