MILANOVIĆ: “Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, građana”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u subotu je, u Tvornici kulture, održao svoj prvi predizborni skup.

Kandidat koji ima potporu 13 stranaka, u svom je uvodnom govoru rekao:

“Ratovi su pobogu gotovi, u tim ratovima smo pobijedili i ne treba ih produžavati. Onima koji su se borili i dali doprinos vječna zahvalnost. Nakon 30 godina moramo ništa više nego stvarati normalnu državu gdje ćemo se probuditi za mjesec i pol dana i reći: Ovo je imalo smisla”, istaknuo je Zoran Milanović.

“Moje najmoćnije oružje će biti moj govor. To je ono što predsjednik ima, a ako nema ništa mu ne pomaže, a posebno ne veće ovlasti. Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, građana. Tu predsjednik može najviše – upozoravati na probleme malog čovjeka koji živi od rada, a ne od zastare, ne od nedostatka dokaza”, rekao je.

O situaciji u pravosuđu rekao je da u Hrvatskoj ne postoji povjerenje u pravosuđu. “Kao predsjednik Republike upozoravat ću na probleme i lopovluke”, kazao je i naglasio važnost izgradnje institucija države. “Korupcija je lijepo ime za ono što narod zove lopovluk, to je nagon da se uzima tuđe, da se uzima iz zajedničke blagajne. Godinama gledamo kako ljudi na vlasti, oko i pri vlasti izvlače ogromnu materijalnu korist i onda se onima koji ih prozivaju smiju u lice i rugaju im se. To izaziva bijes i to nije normalna Hrvatska i to ću mijenjati govorom, stavom, gardom, a ne lupanjem šakom po stolu, ne upadanjem na sjednice Vlade jer mi tamo nije mjesto. S Vladom ću koliko je moguće surađivati”, rekao je Milanović.

09.11.2019., Zagreb – Predizborni skup predsjednickog kandidata Zorana Milanovica u Tvornici kulture.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Svoje znanje, dodao je, za koje kaže da je stjecanjem okolnosti veliko, stavlja na raspolaganje hrvatskoj državi i naciji. “Poziranje, paradiranje i naslikavanje od mene vidjeti nećete. Ali hoćete jasan stav”, rekao je Milanović.

“Zagovornik sam vrijednosti antifašizma. Znamo što to znači, to nije ideologija, to je otpor. Moja ideologija je ideologija slabijih, vjera da će sutra biti bolje. To su temelji EU-a u kojoj danas živimo”, rekao je Milanović i dodao kako Hrvatskoj politici treba vjera, misija i poslanje.

Kazao je kako su danas odnosi među ljudima kompliciraniji nego ikad, tehnologiju su iskoristili loši dečki, a uzor našim političarima su bahati državnici.

“Nije se događalo da dražavnici budu arogantni i bahati. I sam sam bio meta tih kritika, ali sad kad to gledam osjećam se stidljivo, kao bečka škola”, rekao je Milanović i dodao kako su i psovke postale dio političkog diskursa, a protiv toga se moramo boriti.

Komentiraj