Milanović: “Ako ti tata nije liječnik, možeš se ubiti”

“Moja prijateljica ne može u Kliničku bolnicu Dubrava na pregled, a ima karcinom. Ako ti tata nije liječnik, možeš se ubiti”, kazao je danas predsjednik Republike Zoran Milanović u Koprivnici, gdje je bio na svečanosti Dana grada.

Stanje u bolnici “odgovornost je ministra”, ljude koji ondje rade treba platiti dvostruko, prenio je N1 Milanovićeve izjave.

Ponovio je da nema Vijeća za nacionalnu sigurnost jer premijer Plenković ne želi da se održi. Za ministra Banožića rekao je da je potpuni stranac u tom sektoru. “Robert Hranj je za njega Kissinger, a on ga proziva da ne zna raditi svoj posao. To se tako neće raditi. To tako ne može”, kazao je.

Rekao je da je problem štoje državni tajnik aktivni general. “To nije kako bi trebalo biti, ali to je HDZ”, rekao je. Za Koordinaciju za domovinsku sigurnost rekao je da nema ovlasti donijeti mjere, pa one koji su donijeli nije ni pogledao. “To je kobajagi, magla, crnilo, sipa… Sazvana je Koordinacija za nacionalnu sigurnost, ali vi znate koja je važnost te koordinacije. Ona ima važnost kao Dan grada Koprivnice”, kazao je Milanović.

Predsjednik tvrdi da premijer “krši dužnost” time što odbija sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost. “Mi dajemo nalog koordinaciji. To piše u Zakonu, to je zakon od 15 članaka gdje je jasno naznačeno da Koordinacija radi ono što Vijeće kaže. Premijer krši zakon. Maltretira svoje suradnike i radi nezakonite radnje”, tvrdi predsjednik za premijera.

Odgovarao je na pitanja novinara o ministru Ćoriću. “Gospodin mađarski potrčko je htio svaliti odgovornost na moju vladu. On je skoro završio u savjetu SDP-a, za to postoji deset svjedoka. Onda je završio u HDZ-u, tamo je dobar”, rekao je Milanović.

Govorio je o odugovlačenju sudskih procesa koje je opisao kao: “Teli mi se krava, krsna mi je slava”. “Ako je Kovačević kriv, treba odgovarati. Ali ovo što vidim iz medija ne znači ništa. Vidim samo da netko želi izgraditi slučaj u medijima i onda se suditi godinama, e nećeš majke ti. Ako se mene pita. Sudac treba reći: ‘Dosta je, marš. Ovo je sudnica, a ne kavana'”, kazao je Milanović.

 

Komentiraj