MILANOVIĆ “Ako sam uspio prevariti Karamarka, onda je on prvi kojeg sam ‘zavaljao'”

Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je u petak za Novi list kako u svakom trenutku moraju biti spremni preuzeti vlast, jer imaju izbori legitimitet. Nakon izbora Milanović je u javnim nastupima djelovao kao da čvrsto vjeruje da neće doći do prmjene vlasti. Milanović kaže kako je bio ‘opušten, miran i čist pred sobom, strankom i javnošću’.

“Napravili smo puno, imali smo rezultate, u zadnjih godinu dana izvukli smo se iz dosta nepovoljne pozicije, preuzeli inicijativu i došli u gotovo dobitničku situaciju. Zbog toga smo svi bili dobro raspoloženi, ali ne i euforični”, kaže Milanović ističući kako je stalno bio na oprezu, svjestan da se može dogoditi bilo što.

Na pitanje je li se prevario u Mostu, ili su oni prevarili njega, Milanović odgovara kako to više nije ni bitno. “U jednom je trenutku netko odlučio prevrnuti šahovsku ploču”, ističe. Istaknuo je i kako nikada nije potpisao sporazum o tripartitnoj vladi, napominjući da kada je potpisao dokument 19. prosinca, on je značio dualnu koaliciju s Mostom, jer je Tomislav Karamarko otišao sa sastanka. Dodaje kako nije muljao, već igrao igru, u to pošteno.

“Kao najjača strana u tim pregovorima htjeli smo znati kamo to vodi, a opcija su bili i novi izbori. Na kraju je Most ili netko u njihovo ime donio ovakvu odluku i neka im bude tako”, objašnjava. Na pitanje je li prevario Karamarka, odgovara da ako je, onda je on prvi kojeg je uspio ‘zavaljati’.

Komentiraj