epa

MILANO Tri osobe poginule u izlijetanju vlaka

U izlijetanju talijanskog regionalnog vlaka najmanje tri osobe su poginule, deset je teško, a stotinjak lakše ozlijeđeno u četvrtak ujutro blizu Milana, izjavila je dužnosnica hitne službe.

Do izlijetanja čiji uzroci još nisu poznati došlo je oko 7 sati blizu Milana, kazala je Cristina Corbetta, regionalna dužnosnica hitne službe u Milanu. Tijekom jutra spasioci su i dalje pretraživali unutrašnjost vagona u potrazi za putnicima još preostalima u olupinama. Jedan je vagon ležao poprijeko na tračnicama.

Evakuirani jedan po jedan na nosilima, najteže ozlijeđeni primili su prvu pomoć u polju, nekoliko desetaka metara od mjesta nesreće.

Tri helikoptera čekaju na evakuaciju ozlijeđenih u polju a još jedan nadlijeće zonu.

Prve slike koje su objavili talijanski vatrogasci prikazuju najmanje jednog putnika blokiranog na svojem sjedalu, u deformiranoj olupini vagona.

Po podacima koje su prenijeli talijanski mediji, vlak se počeo snažno tresti kao da prelazi preko kamenja. Uslijedilo je naglo kočenje i vlak je izletio s tračnica.

Tužiteljstvo Milana otvorilo je istragu i, po medijima, istražitelji su počeli ispitivati strojovođu.

Do nesreće je došlo u okolici Segratea, u sjeveroistočnom predgrađu Milana, jednoj od posljednjih stanica prije centra grada. Regionalni vlak koji je krenuo iz Cremone u 5.32 sati trebao je stići u Milano u 7.24 sati.

Vlak je prevozio ljude na posao u Milano kao i studente.

Komentiraj