MILANKA OPAČIĆ: Očekujem relativno brzo konstituirajuću sjednicu Sabora

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kandidaturu za predsjednika SDP-a najavilo je osam članova te stranke.

Milanka Opačić je za Dnevnik Nove TV kazala kako je za stranku dobro što ima mnogo najavljenih kandidata. ‘Pokazuje da imamo dosta kvalitetnih ljudi koji su se uključili u predsjedničku kampanju. Tko će ostati vidjet ćemo u narednih 30 dana. Ne samo zbog skupljanja potpisa nego i stvarnih namjera da idu do kraja u kandidaturi za predsjednika ili predsjednicu.’

 

Na pitanje je li današnje obraćanje Zorana Milanovića Glavnom odboru ujedno bio i njegov oproštajni govor, Opačić je odgovorila kako sasvim sigurno je.

‘Zoran Milanović je rekao neke stvari koje je mislio reći o SDP-u. Poželio nam je puno sreće. Rekao je da čuvamo karakteristiku koju smo imali četiri godine na vlasti, a to je da smo se borili za malog čovjeka, pa smo i platili cijenu jer smo se zamjerili nekim velikima i moćnima. U svakom slučaju, bio je to njegov oproštajni govor i ispraćen je pljeskom onako kako i dolikuje SDP-u.’

 

Predsjednica Glavnog odgovora najavila je novu analizu. Ima li smisla da u Predsjedništvu koje će najvjerojatnije otići, radite bilo kakve analize?

‘Danas je donesen taj zaključak, mislim da će analizu najbolje napraviti novo rukovodstvo, novi predsjednik stranke i onda će se, naravno, vidjeti kojim putem dalje i kako zadržati da SDP i dalje ostane stožerna socijaldemokratska stranka u Hrvatskoj i na širim prostorima’, kazala je Opačić za Novu TV.

Na temu nadolazećih konzultacija kod predsjednice, Opačić je rekla kako će se SDP odazvati te da će se još dogovoriti u kojem će sastavu ići.

O tome misli li da će prva sjednica sabora biti konstatirajuća, Opačić je odgovorila:

‘Očekujem relativno brzo konstituirajuću sjednicu Sabora i nadam se da će ona biti kao što je bila svaki puta do sada sjednica na kojoj ćemo glasati sve u paketu, a ne sramotna kao što je bila zadnja u kojoj smo se preglasavali.’

Prilično smo optimistični da će se Vlada formirati. Božo Petrov nije. Što ako vama pokuca na vrata?

‘Mislim da su to samo malo igrokazi, podižu se cijene, ali stvari su puno prije izbora dogovorene između Mosta i HDZ-a, tako da ne vidim nikakvu prepreku da oni dogovore sve i ostanu u Vladi. Želim im puno sreće i da budu stabilna Vlada jer je to jako važno za građane. Sedam mjeseci smo već izgubili. Sada još neko vrijeme u izborima. Želim im da budu stabilna Vlada’, zaključila je Opačić za Novu TV.

Komentiraj