FaH

MILAN BANDIĆ: ‘Što bi dali da su na mome mjestu’

Zagrebački gradonačelnik i kandidat za premijera koalicije “Za premijera” Milan Bandić izjavio je u srijedu, parafrazirajući riječi pjesme “Bijeloga dugmeta” “Što bi dao da si na mom mjestu”,  kako bi “relevantne stranke hrvatskoga bipoloarnog političkog sustava dale sve da su na njegovu mjestu” i ustvrdio kako je “to jedino imao SDP s njim na čelu”.

Nakon što je sudjelovao na konferenciji za novinare u povodu otvaranja izložbe glasovitoga Alberta Giacomettija, Bandić je, na novinarsko traženje, prokomentirao kritike političkih protivnika da “zloupotrebljava funkciju gradonačelnika za izbornu kamapanju, te da je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio da je to pitanje za Etičko povjerenstvo”.

Kratko je odgovorio: “Što im drugo preostaje – to je alibi za nemoćne”. S tim u vezi je i postavio pitanje: “Je li Etičko povjernstvo reagiralo na gospodu Petrova i Orepića koji su u zaštićenu zonu Debeloga Brijega došli u blindiranim autima i tamo počeli kampanju?”

Kako je rekao, gradonačelnik može biti formalno na godišnjem odmoru, ali ne može prestati obnašati svoju dužnost do izbora novoga, kao što je slučaj i sa sadašnjom ‘eksperimentalnom’ tehničkom vladom.

“Razlika između mene i njih je što oni ‘snube’ ljude – gospodin Plenković peti put, a gospodin Milanović treći put, i neka se pogledaju u ‘špigl’ i neka pogledaju Hrvatsku koju su demografski, gospodarski, etički, moralno i politički opustošili. Oni su postali sami sebi svrha i interesna zajednica, a građani ove zemlje njima su sredstvo, a ne cilj, dok su meni moji sugrađani i građani Hrvatske cilj”, istaknuo je.

Ustvrdio je kako je “zajednički posao HDZ-a i SDP-a da izaberu ustavne sudce, Hrvate izvan domovine svedu na nacionalne manjine, fingiraju sukob, a pripremaju veliku koaliciju kako bi i dalje mogli raditi ono što rade u posljednjih 20-ak godina”.

“Relevantne stranke hrvatskoga bipolarnoga političkoga života ‘sve bi dale da su na mome mjestu’, dale bi vlast na državnoj razini jer je Zagreb pola Hrvatske”, izjavio je Bandić.

Na primjedbu novinara kako ga kritiziraju da pred izbore u srijedu navečer otvara i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, Bandić je odgovorio kako je “pred izbore 17. put ‘naštimao’ i Hanžekovićev memorijal, a zašto su izbori drugi vikend u devetome mjesecu to pitajte njih”.

Komentiraj