Bandić “ekskluzivno” objavio da je završio Drugi svjetski rat

FaH

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti koja nosi njegovo ime, Milan Bandić “ekskluzivno” je objavio u ponedjeljak kako je Drugi svjetski rat završen, te pozvao “sve” da se napokon počnu ponašati u skladu “s tom jednostavnom istinom”.

“Objavljujemo da je Drugi svjetski rat završio, ispričavam se onima koji to znaju”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare koju je najavio kao konfrenciju na kojoj će objaviti ekskluzivnu vijest od presudne važnosti za Hrvatsku.

Bandić to nije jasno rekao, no bilo je razvidno da je ta njegova objava upućena političkim akterima koji se ne prestaju baviti temama vezanim za taj dio povijesti.

Objavio sam to zbog onih koji to ne znaju, ili misle da ne znaju ili nas žele uvjeriti da rat nije završio, da bi u bipolarnoj političkoj sceni Hrvatske 26 godina uništavali ovu zemlju, rekao je Bandić uz kojega su, uz najbliže suradnike iz stranke, bili i Jura Hrženjak i Miodrag Demo.

Nije slučajno da su oba ovdje, to je simbolika, rekao je Bandić i Hrženjaka predstavio kao jednog od rijetkih ljudi koji je zadržao svježinu i memoriju na Drugi svjetski rat, a Demu kao brigadira iz Domovinskog rata, jednog sa sjevera, drugi juga Hrvatske.

Drugi svjetski rat je završio, okrenimo se budućnosti, gradimo ovu zemlju po mjeri čovjeka, pozvao je Bandić, navodeći da bez tog rata, antifašističkog, ne bi bilo ni Hrvatske, ni Domovinskog rata, Ustava iz 74. ….

Bandić je biranim riječima govorio o prvom hrvatskom predsjedniku, ističući kako je Franjo Tuđman, bio na čelu “tri stvari” koje ni jednom drugom predsjedniku neće poći za rukom –  bio je na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske, na čelu države kad je međunarodno priznata i kad je reintegrirana.

“Bio je na čelu države zagovarajući pomirbu i na tome je dobio Domovinski rat, a koalicija za premijera predvođena Strankom rada i solidarnosti zagovara zajedništvo. Tuđman je zagovarao pomirbu, Bandić zagovara zajedništvo, Tuđman u ratu, Bandić u miru”, naglasio je Bandić.

Pročitao je i Proglas kojim je obavijestio “Hrvatice i Hrvate, građanke i građane” da je 2. Svjetski rat završio, sve pozvao da se napokon počnu ponašati u skladu s tom jednostavnom istinom, pa će nam svima biti odmah bolje.

“U tom ratu za bolju prošlost, političke elite proizvode podjele koje su im omogućavala da desetljećima uništavaju Hrvatsku” istaknuo je Bandić pozvavši sve da prošire tu vijest, da izliječimo Hrvatsku od ‘bipolarnog poremećaja’ i napokon se okrenemo naprijed, a ne nazad.

Iako je sazvao konferenciju, Bandić brojnim novinarima nije dozvolio postavljanje pitanja.

Komentiraj