Jedan od vrlo važnih igrača Hrvatske na Europskom prvenstvu u Francuskoj veznjak je Fiorentine Milan Badelj. Na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo kako u subotu protiv Portugala žele prekinuti ružnu seriju poraza protiv Portugala i postići taj prvi pogodak protiv njh.

“Imamo snage i kvalitetu zabiti pogodak i pobijediti Portugalce”, najavio je Badelj. Iako je u grupnoj fazi natjecanja Hrvatska napravila odličan posao i u osminu finala otišla s prvog mjesta, Badelj upozorava kako pravi turnir tek počinje.

“Ne želimo se zaustaviti samo na plasmanu među 16 najboljih”, kaže veznjak Fiorentine, gdje ga trenira Portugalac Paulo Sousa. “Nismo se čuli, možda i hoćemo nakon utakmice. Vidjet ćemo tko će koga zvati i imati više razloga za zadovoljstvo”, rekao je.

Svi znaju koja je kvaliteta najveće portugalske zvijezde Cristiana Ronalda, ali Badelj naglašava kako Portugal nije samo Ronaldo. “Što se još može reći o Ronaldu? Svi sve znaju. U Portugalu ima puno kvalitetnih pojedinaca i morat ćemo biti na najvišem nivou ili ćemo imati problema”, kaže.

Na pitanje da je Hrvatska dobila najtežeg protivnika u našem dijelu ždrijeba, Badelj naglašava kako na EURO-u nea slabih reprezentacija. “Belgija, Poljska, Švicarska nisu slabe ekipe. Možda su u drugom dijelu ždrijeba reprezentacije s jačim imenima i tradicijiom, ali ovdje nema slabih suparnika”, dodaje.

Upitan da usporedi generaciju iz 1998., koja je upravo u Francuskoj osvojila povijesnu svjetsku broncu, Badelj kaže kako je to vrlo teško ponoviti. “Ipak, polušat ćemo se približiti njihovim uspjesima”, zaključio je Badelj.

Komentiraj