Patrik Macek/PIXSELL

MIKULIĆ “Od Zagreba je veći problem položaj Hrvata u BiH”

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u ponedjeljak je na početku sjednice odredio stanku zbog nedostatka kvoruma. “Kvoruma nije bilo, oni su stajali u dvorani, nisu se prijavili da bi činili kvorum. Ako ne budemo imali kvorum, iskoristit ću svoju predsjedničku ovlast da ponovno sazovem skupštinu”, rekao je Mikulić.

Kazao je i kako oporba nije čitala zakon, koji kaže da se proračunska sjednica bez obzira na ovu sjednicu može sazvati. “Ja ću sad prvo saslušati koji su to stavovi i zahtjevi predstavnika oporbenih klubova, nakon toga ćemo sjesti i donijeti odluke. Poručujem im da ne varaju birače, nije moralno da ne dolaziš na sjednicu, a primaš naknadu od istih tih birača kojima si obećao”, kazao je predsjednik Skupštine naglašavajući kako ne zna zašto bi ovo bio sukob oko proračuna jer proračun još nije ni predložen.

Upitan zašto je bio u zgradi Vlade, Mikulić je rekao da tamo ide redovito. “Razgovarao sam s premijerom o nizu drugih tema. Ako je ovo, ima li ili nema kvoruma problem u Gradu Zagrebu ja ne vidim problem, veći problem je položaj Hrvata u BiH nakon izbora koji su održani. Najveći problem je kad tvoj matični narod nema ona prava koja bi trebao imati, gdje god živio u svijetu”, rekao je Mikulić, kako prenosi N1.

Komentiraj