Patrik Macek/PIXSELL

Mikulić o Bandićevoj nabavi novih automobila: Ako je po zakonu dobro je došlo

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić u četvrtak je, komentirajući napise medija da gradonačelnik Milan Bandić nabavlja nove automobile za oko 55 milijuna kuna, rekao da je sve ono što je u skladu sa zakonskom regulativom dobro došlo te da treba vidjeti ima li za to potrebe.

“Uvijek komentiram da sve ono što je u skladu sa zakonskom regulativom, da je dobro došlo. Treba vidjeti da li ima potrebe ili nema, mi nad time nemamo na žalost ingerenciju, ali budite uvjereni da ćemo kao tijelo i Klub vrlo pomno pratiti svaki korak tog postupka i sve ono što utvrdimo da nije onako kako bi trebalo, mi ćemo reagirati”, istaknuo je Mikulić podsjetivši da su zadnji put reagirali i na onu prošlu javnu nabavu.

“I koliko znam nije bila realizirana tada”, poručio je Mikulić na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici koju je Klub HDZ-HSP AS-BUZ sazvao prije početka sjednice Gradske skupštine kako bi prokomentirali dnevni red sjednice i osvrnuli se na rad Antikorupcijskog povjerenstva i situaciju koju je Mikulić zatekao kod preuzimanja mjesta predsjednika tog povjerenstva.

Portal Index objavio je u četvrtak  tekst pod naslovom “Nema za vrtiće, ali ima za luksuzne aute: Bandić nabavlja vozila za najmanje 55 milijuna kuna”. Index piše da je “Grad Zagreb započeo s postupkom javne nabave novih vozila za Grad, Zagrebački holding i još nekoliko gradskih poduzeća. Na nove automobile, kojih je 277, potrošit će 44,2 milijuna kuna bez PDV-a, navedeno je u javnoj nabavi u Narodnim novinama. To znači da će se na aute potrošiti 55,2 milijuna kuna s PDV-om. Vozila će koristiti putem operativnog leasinga na 48 mjeseci”.

Komentiraj