HINA/ Mario ĆUŽIĆ

MIKULIĆ ‘Gradski zastupnici će odrediti što će biti na Sveticama’

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je u ponedjeljak kako je nogometni kamp potreban, ali da, nakon odluke Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da privremeno odustaje od gradnje kampa na Sveticama, ne vidi nikakav problem da kamp ne bude tamo, već nešto drugo što će odrediti gradski zastupnici.

U stanci zasjedanja Gradske skupštine novinari su Mikulića pitali kako tumači spomenutu odluku Izvršnog odbora HNS-a, na što im je odgovorio kako ne zna što to znači “kategorija privremenog odustajanja”. “Da li je to ‘ljutimo se’, pa 15 dana ne želimo ili mjesec dana ne želimo, a onda ćemo opet nešto htjeti”, rekao je Mikulić i istaknuo kako je takav kamp potreban, ali ne vidi nijedan problem da on ne bude na Sveticama.

Nije, kaže, čuo izjavu gradonačelnika Milana Bandića koju je ovu odluku HNS-a popratio porukom “Hvala Bogu što su odustali, sad nastupa gradonačelnik”, ali je napomenuo kako gradonačelnik ovakvu odluku na koju se vežu višemilijunski iznosi ne može donijeti bez Skupštine.

Ustvrdio je kako se, ne bude li na Sveticama nogometnog kampa, tamo može graditi nešto neke druge namjene, o čemu odlučuju gradski zastupnici. “Može li biti neka druga namjena? Apsolutno da i tu namjenu će odrediti prostorno-planska dokumentacija, a za to, za prostorni plan takav ili GUP ili neki drugi akt ova Skupština i ovi zastupnici dižu ruku. Prema tome, zastupnici su ti koji će odrediti konačnu namjenu tamo što će biti”, rekao je Mikulić.

Upitan može li HNS biti kažnjen zbog nepoštivanja ugovora, s obzirom da je prije godinu dana trebala početi gradnja, odgovorio je kako principijelno smatra da kad ne izvršiš ono na što se obvežeš trebaš snositi određenu odgovornost.

Naglasio je kako su Gradska skupština, Grad s uredima te gradonačelnik bili otvoreni u razgovorima, “išli točku po točku i postupno gradili taj sustav”, ali da su iz HNS-a pokazali neozbiljnost.  “Ne razumijem, moram priznati da mi to nije jasno. Pa zašto su nas onda molili, odnosno predlagatelja, gradske urede, da tu točku stavi prije godinu i pol na dnevni red ako još tada nisu donijeli odluku na Izvršnom odboru. Malo je to nelogično. Ali, dobro, to je njima na dušu”, rekao je Mikulić i dodao da u Gradu i dalje ostaju otvoreni,

Komentiraj