MIKULIĆ “Bandić ne može kupiti HDZ niti jednog njegovog člana, proračun nije Bandićev”

Petar Glebov/PIXSELL

Predsjednik Gradske skupštine Zagreba Andrija Mikulić večeras je u ‘Pressingu’ N1 televizije kazao je kako je prvi prijedlog zagrebačkog proračuna bio potpuno nerealan, te kako će kontrolirati provedbu amandmana.

HDZ je dao amandmane u vrijednosti od 202 milijuna kuna, te je proračun s predloženih 7.3 milijarde povećan na 7.5 milijardi kuna. Na pitanje voditelja je li ih Bandić kupio za 200 milijuna kuna, Mikulić kaže kako Bandić ne može kupiti HDZ niti jednog njegovog člana. “Ako su ti amandmani cijena da građani dobiju svoj proračun, a ne proračun Bandića, protumačite to kako hoćete. Nas se ne može kupiti”, poručio je.

“Proračun je politički dokument. Nije Bandićev proračun, nego je proračun građana Zagreba. Upravo zato smo išli s amanmadnima. Usvojio je Bandić i djelomično amandmane SDP-a”, rekao je Mikulić.

Odbacio je da mu je Andrej Plenković naredio da prihvati proračun. “To su zlonamjerne spekulacije koje se vrte u medijima. Imali smo sjednicu predsjedništva gradskog odbora koji je donio odluku da ako se usvoji amandmani da će se podržati proračun”, kaže.

Za kandidata HDZ-a na lookalnim izborima kaže kako će ga uskoro objaviti, a najavio je i kako će HDZ imati najkvalitetniju listu. “U narodu hrvatskom se kaže: Pijetao koji rano kukuriće završi u loncu. Ja sam siguran u to. Budite uvjereni – znamo trenutak kad ćemo izaći s kandidatom, timom i programom”, rekao je.

Komentiraj