Mikell Hansen povlači se iz rukometa na neodređeno vrijeme. Trenutno je u bolnici zbog stresa

Jedan od najboljih rukometaša svijeta Mikkel Hansen povlači se iz rukometa na neodređeno vrijeme.

Legendarni danski rukometaš, 35-godišnji Mikkel Hansen završio je na bolničkom liječenju zbog stresa, objavio je njegov klub Aalborg.

“Po povratku sa svjetskog prvenstva Hansen je obavio nekoliko pregleda i razgovora s liječnicima te smo zajednički odlučili kako mu je potreban odmor i stručna pomoć”, rekao je direktor Aalborga Jan Larsen.

Krajem prošle sezone Hansen je imao problema s venama i plućnom embolijom.

Danski reprezentativac odlučio se na taj potez nakon razgovora s liječnicima.

“U dogovoru s užom obitelji, liječnicima i rukometnim klubom iz Aalborga, Mikkel Hansen se danas javio sa simptomima stresa. To dolazi kao reakcija na izuzetno tešku godinu za Mikkela”, rekao je direktor Aalborga Jan Larsen.

“Bila je to naporna godina za Mikkela, s prvim krvnim ugruškom koji mu se dogodio u proljeće 2022., preseljenjem s obitelji u Dansku poslije deset sjajnih godina vani, kao i ogromnom potražnjom i fokusom na njega tijekom cijele jeseni nakon dolaska u Aalborg te na kraju Svjetskim prvenstvom 2023.

Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gdje je u potpunosti fokus na tome da Mikkel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za oporavak. Trenutno nema više informacija o situaciji Mikkela Hansena i molimo medije i druge da daju Hansenu i obitelji neophodan mir te da se suzdrže od kontakta s njima”, dodao je Larsen.

Hansen je u karijeri igrao za GOG Handbold, Barcelonu, AG Kobenhavn, PSG i Aalborg. Za Dansku je odigrao 252 utakmice i zabio 1302 gola, osvojio je zlato i srebro na olimpijskim igrama, tri zlata i dva srebra na SP-u te srebru i broncu na Euru.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]