Mijo Caktaš prebačen u drugu momčad Hajduka

Kapetan i ponajbolji igrač Hajduka Mijo Caktaš do daljnjega je prebačen u drugu momčad splitskog kluba, potvrdio je medijima sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

28-godišnjem ofenzivcu ugovor s Bilima istječe na koncu aktualne sezone, a koncem prošle godine je u razgovoru za Dalmatinski portal najavio da o produženju želi razgovarati na način da mu predsjednik Lukša Jakobušić prvo predstavi plan i viziju za budućnost te da financije u tom slučaju nisu problem.

Jakobušić je potom javno konstatirao da je Caktaš samo igrač i da s njim o tome neće razgovarati, a pri preuzimanju dužnosti prvog čovjeka kluba najavio je i da oni igrači koji odbiju potpisati novi smanjeni ugovor više neće biti u kadru prve momčadi za drugi dio sezone.

Na današnjem razgovoru s novinarima Nikoličius je, kako prenose 24sata, rekao: “Predsjednik je najavio što će se događati s onima koji nemaju ugovore, da neće biti u konkurenciji i bit će prebačeni u B momčadi. Mogu vam dati kratko objašnjenje o Miji Caktašu, koji je važan igrač u povijesti ovoga kluba. Mi smo od njega tražili odgovor na pitanje želi li ostati, on je rekao da ne želi, da želi transfer, njegovom zastupniku smo dali nekoliko opcija, imali smo ponude za njega, njegov zastupnik ih je sve odbio i od posla nije bilo ništa. Zadnje što smo pokušali je produžiti ugovor na još godinu dana, ali Mijo je bio jasan da ne želi produžiti, niti smanjiti ugovor niti za jedan euro i da želi otići kao slobodan igrač na ljeto. Mi to respektiramo, ali naš cilj je zaštititi Hajduk i učiniti ono što je najbolje za klub.”

Nastavno na rečeno Jadranski derbi je očito bio posljednja utakmica Caktaša u bijelom dresu u kojem je do sada odigrao 236 službenih utakmica pri tome postigavši 98 golova.

Uz Caktaša su u drugoj momčadi koju vodi Goran Sablić završili i libanonski veznjak Bassel Jradi te stoper Božo MIikulić kojima također koncem sezone istječu ugovorne obveze s Hajdukom.

Konferencija za medije sportskog direktora Nikoličiusa na kojoj se osvrnuo na aktualni prijelazni rok i sva otvorena pitanja te istaknuo sportske ciljeve u tekućoj sezoni:

Komentiraj