Mihanović pozvao Ivoševića da odustane od kandidature, a od Puljka da se ogradi. “Ivoševiću je mjesto u ustanovi zatvorenog tipa”

Kandidat za gradonačelnika Splita Vice Mihanović održao je u petak konferenciju za novinare o Bojanu Ivoševiću i njegovim komentarima iz 2017. godine na Facebooku.

“On je sramota ovog grada”, rekao je Mihanović. “Treba ravno reći da nije dostojan biti dogradonačelnik ovoga grada”, dodao je.

 

“Jasno je napisao da opravdava Hitlera, da opravdava Holokaust”, nastavio je Mihanović.

“Zaprepašten sam onim što je kandidat za dogradonačelnika Splita Bojan Ivošević napisao jednom čovjeku židovske nacionalnosti. Normalan čovjek to ne može napisati. Na takav način vrijeđati Rome, Hrvate, Židove i veličati Hitlera može samo osoba koja ima ozbiljan poremećaj u glavi. Napisati da je prosječan Hrvat ustaša i seljačina, a prosječan Židov nacist i još uz to izražavati razumijevanje za Hitlera može samo verbalni terorist poput Ivoševića”, kazao je Mihanović.

“Ivoševiću je mjesto u ustanovi zatvorenog tipa”

Smatra i da Ivoševiću nije mjesto “u zgradi iza mene (Banovini), nego u jednoj drugoj ustanovi zatvorenog tipa”, rekao je Mihanović.

Pozvao je Bojana Ivoševića da odustane od kandidature, a Ivicu Puljka je pozvao da se ispriča i ogradi od njegovih izjava.

Kandidat za dogradonačelnika Splita Ivošević objavio antisemitski komentar. “Bilo je u afektu. Reagirao sam vrlo ružno. Sramota me”

Komentiraj