Mihanović poručio Puljku: “Čistačicu što prije vratite na posao, građani Splita još čekaju na reforme”

Predsjednik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović komentirao je snimku iz koje proizlazi da je Ivica Puljak uhvaćen u iznošenju neistina oko razloga otkaza čistačici s 80-postotnim invaliditetom u Javnoj ustanovi športski objekti.

“Poručujem gradonačelniku Ivici Puljku da se što prije ispriča gospođi s invaliditetom i majci dvoje maloljetne djece koja je ispala kolateralna žrtva njegovih političkih obračuna. Iz snimki koje su objavljene jasno proizlazi da je gradska vlast tjednima lagala, prvo o tome da je odluka o neproduživanju njezinog ugovora bila jednoglasna, a zatim o razlozima neproduživanja ugovora. Puljak je tvrdio da to radno mjesto nije bilo potrebno, a u novoj snimci njegov suradnik Dražen Čular priznaje kako je bila riječ o politički motiviranom otkazu samo zato što gospođa nosi ‘sumnjivo’ prezime”, poručio je Mihanović.

“Nije problem u tome što je Puljak govorio neistinu i pogriješio. Problem je u tome što se on i suradnici još nisu ispričali građanima i spomenutoj gospođi. Pozivam gospodina gradonačelnika da čistačicu vrati na posao u što bržem roku te da ova priča u eteru završi sretno. Nema potrebe da se gradonačelnik bavi ovakvim temama dok građani grada Splita čekaju na reforme, promjene i realizaciju kapitalnih projekata”, zaključio je Mihanović.

Podsjećamo, tijekom vikenda objavljena je snimka razgovora Dražena Čulara, predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove športski objekti koje je čistačici odbilo produljiti ugovor te neidentificiranog sugovornika. U razgovoru Čular govori kako ugovor čistačici nije produljen jer je to bilo “politički zgodno”, jer postoje “ista imena i prezimena” te da će čistačicu zamijeniti “servis ili neki ku*ac”.

Komentiraj