MIHALINEC UOČI PREGOVORA: “Ako Vlada ima ‘take it or leave it’ ponudu, nisu nas ni trebali zvati”

Čelnici sindikata obrazovanja stigli su u srijedu poslijepodne u Ministarstvo rada na još jednu rundu pregovora s Vldom.

“Očekujemo da se konačno otvore ili nastave pravi pregovori. Ukoliko Vlada misli imati konačnu odluku, ‘take it or leave it’, onda nas nisu trebali zvati, mogli su jučer do 16 sati poslati stav pa bismo ga dali na referendu. Očekujemo pregovore, što će biti i kako, ne možemo znati”, rekao je novinarima predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ranije danas, podsjetimo, najavila je da će na sastanku u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava biti predstavljena poboljšana ponuda.

“Ja sam još jedanput razgovarala i s premijerom i nadležnim ministrima rada i financija da vidimo što se još može unaprijediti u ponudi Vlade. Mi ćemo danas još raditi na toj ponudi, ona će biti na Ministarstvu rada predana sindikatima. Ta ponuda je unaprijeđena u odnosu na prethodnu”, kazala je Divjak.

Mihalinec je komentirao ministričinu izjavu. “Onda ćemo čuti tu izmijenjenu ponudu i o tome dalje pregovarati”, rekao je.

Štrajk će se obustaviti, dodao je Mihalinec, pod uvjetom da njihovi zaposleni prihvate ponudu Vlade. U svakom će slučaju održati referendum.

“Prostor za kompromis otvorili smo 5. studenog pa ćemo vidjeti ide li Vlada u tom smjeru ili i dalje drži svoje”, zaključio je MIhalinec.

Komentiraj