MIHALINEC: “Plenković 26 dana nije sjeo s nama, Sanader nas je pozvao treći dan”

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u petak je gostovao u studiju N1 televizije, gdje je komentirao štrajk u osnovnim i srednjim školama, kao i ponudu Vlade.

“Dvadesetšesti je dan štrajka, a premijer Plenković s nama još nije sjeo, šalje nam poruke medija. Ja ću podsjetiti, nije popularan, ali trećeg dana štrajka premijer Sanader je razgovarao s nama i postigao dogovor”, kazao je Mihalinec.

Danas je ujedno i posljednji dan štrajka koji će učiteljima bit plaćen. “Metode zastrašivanja kojima svjedočimo znak je nemoći. Mi vjerujemo da je premijer sposoban riješiti problem, ali ne želi”, rekao je Mihalinec.

“Sva je odgovornost na Plenkoviću, on može riješiti probleme”, govori Mihalinec. “Neka nas pozove, odmah ćemo se odazvati”, dodao je.

“Referendumsko izjašnjavanje o Vladinoj ponudi traje još danas. Rezultate ćemo objaviti u utorak. Privremeni rezultati govore da oko 95 posto sudionika koji su se izjasnili – odbija ponudu”.

Najavio je kako u utorak štrajk ide dalje. “U ponedjeljak ćemo preskočiti, iz pijeteta prema žrtvama Vukovara i Škabrnje”, rekao je Mihalinec.

Komentiraj