Mihalinec i Šprem odgovorili na kritike da su izdali članove

Čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata hrvatskih učitelja, Branimir Mihalinec i Sanja Šprem, u utorak su komentirali kritike koje su dobili zbog postizanja dogovora s Vladom. Podsjetimo, učiteljima i nastavnicima osigurano traženo povećanje koeficijenata u fazama te povećanje dodataka za nenastavno osoblje.

“Mi smo naše ciljeve ispunili, postavili smo jasne zahtjeve, od toga nismo odustali niti jednu stotinku i pregovori su ispunjeni. Možemo biti izuzetno zadovoljni i zato smo došli reći da smo spremni potpisati dodatak kolektivnom ugovoru. Svatko će se naći iza broja 6,11, a neki i više”, poručio je Mihalinec, kako prenosi N1.

Naglasili su da ljudi, prije nego ih kritiziraju, trebaju vidjeti što je ispregovarano i kakve su plaće. “Mi smo vrlo ponosni na ovo što smo uspjeli. Osjećaj koji se pojavio je tuga da govor mržnje i netolerancije postaje mainstream u Republici Hrvatskoj i nažalost govor mržnje potiču neki koji se usuđuju govoriti da su nastavnici i nastavnička mreža. Govor mržnje i netolerancije ne pripada učiteljima, otvorite svoje mreže – Mrzim sve i nastavite tako”, rekao je Mihalinec.

Šprem je kazala da su ciljevi postignuti i da je to najvažnije. “Tko može u sustavu obrazovanja može reći da nije stajao iza brojke 6,11? To je bila ključna riječ. To ne može reći ni kuharica, ni učitelj, čak ni ravnatelj, da ne stoji iza 6,11. Dinamika je bila kompromis, a 6,11 je bio cilj od kojeg nismo odstupali”, rekla je.

Dodala je da se na kraju dogodila win-win situacija i za Vladu, koja je sačuvala fiskalnu odgovornost i za sindikate koji su postigli svoj cilj s povećanjem koeficijenata po modelu 3+1+2.

Komentiraj