MIGRANTSKI VAL: U Sloveniju u 13 dana ušlo skoro 95.000 izbjeglica

FaH

U 13 dana od kako kroz Sloveniju teče drugi migrantski val u nju je ušlo ukupno 94.444 izbjeglica, a iz nje u Austriju prešlo njih 73.563, objavilo je u srijedu na internetskim stranicama slovensko ministarstvo unutarnjih poslova.

Riječ je o stanju u 18 sati u srijedu, prema ne sasvim potpunoj evidenciji izvedenoj iz službenih postupaka, pripominje ministarstvo.
Unatoč suprotnim najavama Austrija je i u srijedu iz tranzitnog centra u Šentilju primala migrante, pa se popodne u šatorskom naselju u tom mjestu na granici s Austrijom nalazilo samo njih oko 25o, ali će i dalje pristizati novi iz prihvatnih centara na jugu države koji se na sjever prebacuju vlakovima i auutobusima.
Prema evidenciji slovenske policije najviše migranata iz Slovenije Austrija je primila prošlog četvrtka, njih 10.367, a u ponedjeljak također malo više od 10.000, dok je sve ostale dane izlazak migranata u Austriju bio znatno manji.
Tranzitni centar u Šentilju u srijedu su posjetili ministar vanjskih poslova Karl Erjavec i ministrica unutarnjih poslova Vesna Gyoerkoes Žnidar. Ona je rekla da će još danas stupiti u kontakt s austrijskom ministricom unutarnjih poslova Johannom Mikl Leitner, kako bi se informirala o nekim navodima da Austrija namjerava uz Šentilj postaviti ogradu za bolje reguzliranje ulaska migranata u Austriju, te rekla kako s hrvatskom policijom još nema točnog dogovora o tome koliko migranata dnevno može primiti Slovenija čiji su kapaciteti ograničeni.

Komentiraj