Migranti koji su noć proveli u blizini graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika granične policije BiH i probili se do drugog kordona granične policije BiH.

Procjenjuje se da se između 150 i 200 migranata sada nalazi na mostu koji iz BiH vodi ka graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj. Dnevni avaz javlja da je promet obustavljen u oba smjera.

Nešto prije 13 sati hrvatska policija postavila je na granicu i fizičku prepreku, protunavalnu ogradu, odnosno tzv. gelendere, javlja N1. Marina Mandić iz MUP-a izjavila je kako u obrani hrvatske granice sudjeluju svi potrebni rodovi policije’.

Avaz navodi kako među migrantima ima i ozlijeđenih nakon tog probijanja te da su iz Hrvatske došli pripadnici Specijalne policije.

Zapovjednik policije Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini Mujo Koričić potvrdio je u srijedu u Bihaću kako su stupile na snagu izvanredne mjere čiji je cilj spriječiti dalju eskalaciju migrantske krize u toj regiji uključujući priliv novih migranata. On je novinarima potvrdio kako je tijekom prijepodneva veća skupina migranata probila prvi policijski kordon kod prijelaza Maljevac, a potom ih je zaustavio drugi kordon, no prilaz granici nakon toga je blokiran svima jer su prosvjednici posjedali na cestu i nisu dopuštali prolazak vozila.

Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, te se povremeno sukobljavaju s pripadnicima policije. N1 piše kako migranti na mostu uzvikuju: “Open border” (Otvorite granice).

Granični prelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren je za promet, jer su se migranti približili prelazu, potvrđeno nam je sa ovog GP.

Objavljuje Radio Velika KladušaSrijeda, 24. listopada 2018.

Policija je na oko 100 metara od graničnog prijelaza postavila žutu traku i onemogućila je migrantima da prelaze granicu s Hrvatskom.

Kako javlja Klix, na željezničkoj stanici u Bihaću policija je jutros blokirala vlak koji je rano jutros stigao iz Sarajeva, u kojem su uglavnom migranti, te ne dozvoljava iskrcavanje. Klix.ba saznaje da je policija blokirala i prolazak autobusa koji voze migrante.

U vlaku se nalazi više od 90 migranata koji su doputovali iz Sarajeva.

MUP: Hrvatska policija nije imala potrebe za postupanjem prema migrantima

Komentiraj