Migranti kod Bihaća smrzavaju se u šatorima na -15 stupnjeva

Migranti u kampu Lipa kod Bihaća smrzavaju se na -15 stupnjeva: mnogi su bolesni, kupaju se u potoku, a za vodu tope snijeg, javio je rtl.hr.

13.01.2021., Bihac, Bosna i Hercegovina – U kampu Lipa, nekoliko kilometara od Bihaca, trenutno boravi oko 800 migranata.
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Kupaju se u obližnjim potocima koji služe i za pranje odjeće ili tope snijeg kako bi dobili vodu.

Kamp Lipa ne ispunjava osnovne uvjete za normalan boravak. Postavljeni su vojni šatori koji prokišnjavaju, pitke vode nema, a ona u bocama i kanisterima se smrzava jer temperature dostižu i -15 stupnjeva Celzijusa.

15.01.2021.,Bihac, Bosna i Hercegovina – Migrantski kamp Lipa koji se nalazi nekoliko kilometara od Bihaca, jos uvijek ne ispunjava osnovne uslove za normalan boravak.
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Većina migranata ne želi ostati ondje jer kažu da to nije život dostojan čovjeka. Do Bihaća, gdje mogu nešto kupiti ili preuzeti novac koji im šalju, moraju hodati nekoliko sati, samo u jednom pravcu. Mnogi su bolesni, ali ne dobivaju nikakvu posebnu pomoć, čak ni lijekove.

15.01.2021.,Bihac, Bosna i Hercegovina – Migrantski kamp Lipa kod Bihaca. Migranti su u šatorima koji prokišnjavaju, a temperature se spuštaju do -15 ispod ništice.
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Trenutno je u kampu oko 800 ljudi, a njime upravlja Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, javlja rtl.hr.

 

Komentiraj