facebook.com

Microsoft planira za stalno zatvoriti svoje prodavaonice

Microsoft planira zatvoriti svoje prodavaonice na području SAD-a i na drugim lokacijama diljem svijeta za stalno, piše engadget.com. Zbog pandemije koronavirusa zatvorili su trgovine u ožujku, no nisu ih, za razliku od Applea, ponovno otvorili.

Najavljeno zatvranje odnosi se  na prodavaonice koje se bave maloprodajom pa će se  prvo zatvoriti njih 83 na različitim lokacijama. Mediji pišu kako bi Microsoft ovaj projekt trebao realizirati u potpunosti tijekom sljedeće godine. Velike prodavaonice u Londonu, New York Cityu, Sydneyu i Redmondu će postati izložbeni prostor i edukativni centar s modernim pratećim sadržajima.

Tvrtka namjerava uložiti veće napore na tehničku potporu i trening progame putem interneta te na internetsku prodaju. Otkrili su kako neće davati otkaze svojim zaposlenicima te će oni “nastaviti raditi s korisnicima u drugim objektima kompanije ili na daljinu”.

Zamjenik predsjednika korporacije, David Porter, je istaknuo kako su ovi “zaposlenici dio tima i nastavit će podupirati ciljeve kompanije”.

Podsjetimo kako je kompanija ovaj tjedan odlučila ukinuti i svoj stream servis Mixer.

Komentiraj