Microsoft otkrio kako će ostvariti svoje ekološke ciljeve

Marin Tironi/PIXSELL

Microsoft je otkrio kako će ostvariti svoj plan i ekološki cilj uklanjanja ugljičnog dioksida iz atmosfere do 2030. godine, piše blogs.microsoft.com.

Plan je najavljen početkom godine. Želi se postići uklanjanje stakleničkih plinova u većoj količini do 2050. godine, od one koja je kompanija emitirala od svog osnutka 1975. godine.

Do sredine ovog desetljeća svi podatkovni centri bi trebali energiju pribavljati iz održivih izvora. Planira se izbjegavanje oslanjanja na fosilna goriva prilikom korištenja generatora, koji bi u budućnosti trebali za pogon koristiti vodik.

Osnovana je i inicijativa kompanija ‘Transform to Net Zero’. Megatvrtke A.P. Moeller – Maersk, Danone, Mercedes-Benz AG, Microsoft, Natura & Co., Nike, Starbucks, Unilever i Wipro koje će zajedno tražiti rješenja prema postizanju net zero razine emisija u globalnom gospodarstvu.

Najavljena su ulaganja u ekološke projekte, poseban naglasak je stavljen na transparentnost i moderna tehnološka rješenja, koja su znanstveno dokazana.

Dodajmo kako je Apple objavio svoje godišnje izvješće o napretku u zaštiti okoliša. Operacije tvrtke su od ovog travnja svedene na razinu carbon neutral.

Isto se planira postići i s lancem opskrbe te kod proizvoda. Emisije stakleničkih plinova će se i dalje smanjivati, pojačat će se program recikliranja, projekti pošumljavanja.

Ovakve aktivnosti su tvrtkama u dužem razdoblju donijela i dobru zaradu.

Komentiraj