Microsoft deseti put za redom lider u Gartnerovom izvješću za poslovnu inteligenciju i analitiku

FaH

Tvrtka Microsoft je deseti put za redom osvojila titulu lidera u Gartnerovom izvješću za poslovnu inteligenciju i analitiku.

Kompanija za IT istraživanja, Gartner, kao razloge za vodeću poziciju u Magic Quadrantu za poslovnu inteligenciju (engl. Business Intelligence) i analitičke platforme u 2017. godini, navodi cijelovitost vizije i implementaciju riješenja.

U prestižnom i vodećem izvješću koje donosioci odluka koriste kako bi identificirali lidere u tehnološkom okruženju, Microsoft je drugu godinu za redom lider i u segmentu vizionarstva.

Gartner MQ Power BI

Poznata tehnološka tvrtka je tako na krajnjem desnom kraju kvadrata pozicionirana po cjelovitosti vizije, a poseban iskorak je napravljen i u mogućnostima izvršenja, odnosno implementacije rješenja iz područja BI i analitike.

Priznanje je najvećim dijelom posljedica razvoja i implementacije alata Power BI koji omogućava bržu i efikasniju analizu podataka putem interaktivnih izvješća i atraktivnih vizualizacija.

Power BI je na tržištu prisutan relativno kratko, od srpnja 2015. godine. Danas Power BI koristi više od pet milijuna pretplatnika iz više od 200 tisuća organizacija iz 210 zemalja. Alat se kontinuirano razvija, a u posljednjih mjesec dana su korisnicima dostupne nove funkcionalnosti – Mobile BI Q&A – servis putem kojeg je moguće postaviti pitanja o vlastitim podacima i dobiti odgovore u obliku grafikona i raznih vizualizacija na mobilni uređaj te SharePoint integration – pomoću kojeg je uvrštavanje Power BI izvještaja sad moguće napraviti jednim klikom miša.

Power BI je dio cloud proizvoda Azure-a putem kojeg je moguće koristiti i druga riješenja za analizu podataka i predikciju.

Power-BI-Preview Example

Komentiraj