Mick Jagger odustao od pisanja memoara jer su mu bili dosadni i uznemirujući

Mick Jagger pričao je u intervjuu za radio BBC 6 zašto nikada nije završio pisanje svojih memoara, opisujući postupak kao “jednostavno dosadan i uznemirujući”.

Jagger je prethodno izjavio, još 2014. godine, da svi koji žele čitati njegove memoare trebali bi ih “potražiti na Wikipediji”, dok je 2017. godine pisac i izdavač John Blake tvrdio da ima kopiju nedovršenog rukopisa pjevača i opisao ga kao “malo remek-djelo”. Upitan o tome je li nadahnut da ponovno započne pisati svoju autobiografiju tijekom lockdowna prouzročenog koronavirusom, Jagger je rekao da nije pronašao motivaciju za nastavak rada na tom projektu.

“Mogao sam to učiniti, da. To su ljudi počeli raditi, pisati. Mislim da sam s tim započeo još 80-ih i ponuđeno mi je puno novca, a novac je i bio taj zavodljivi dio! Kada sam zapravo počeo ulaziti u sjećanja, zaista nisam uživao … proživljavajući svoj život, nauštrb življenja u sadašnjosti”, ispričao je Jagger, te dodao: “Ako želite napisati autobiografiju, to nije postupak koji možete učiniti samo za tjedan dana. Puno će vam to vremena oduzeti. Potrebno je puno proživljavanja emocija, proživljavanja prijateljstva, proživljavanja uspona i padova.”

Jagger je rekao da njegovo prethodno iskustvo pisanja memoara “nije bilo najprijatnije, da budem iskren”. “Sve je to bilo jednostavno dosadno i uznemirujuće, a zaista nije bilo toliko dobrih momenata iza toga. Tako da sam samo rekao ‘Ne može me ovo zamarati’, vratio novac svom izdavaču i rekao da ću to učinio nekom drugom prilikom. To je bio kraj. Mislim da sam kasnije rekao nešto glupo kao da sam to napisao ali se nisam  mogao sjetiti ničega, ali zapravo to nije bilo to: jednostavno nisam uživao u procesu.”

Na pitanje namjerava li ikad dovršiti i objaviti svoju autobiografiju, Jagger je odgovorio: “Ne tako skoro.”

Komentiraj