Michael Jordan iznio je Benu Afflecku jedan uvjet za snimanje filma “Air”

Film „Air“, koji u hrvatska kina stiže 6. travnja, priča je o nastanku modela tenisica „Air“ koje su proizašle iz ugovora o suradnji Michaela Jordana i kompanije Nike. Film je režirao Ben Affleck koji ujedno glumi Phila Knighta, suosnivača kompanije Nike, dok Matt Damon glumi Sonnyja Vaccara, djelatnika Nikea, koji je uvjerio Michaela Jordana da potpiše ugovor s njima. Film je prošli tjedan premijerno prikazan na festivalu South by Southwest te je tom prilikom Affleck rekao kako bez odobrenja Michaela Jordana nikada ne bi snimio ovaj film. No, uz odobrenje Michaela Jordana išli su i neki zahtjevi.

„Imao sam priliku sjesti s Michaelom Jordanom jer ne bi snimio film bez da ga pitam ‘Što ti je važno?’. Zanimljivo, imao je nekoliko stvari koje su mu bile važne“, rekao je Affleck i nastavio. „Jedna od stvari bila je pojavljivanje Howarda Whitea u filmu“. White je potpredsjednik Jordanovog brenda što je Affleck odmah prihvatio i ulogu Whitea dodjelio Chrisu Tuckeru s kojim je već duže vrijeme želio raditi.

„Jordan mi je govorio o svom ocu. Onda mi je govorio o svojoj majci. Tada sam prvi puta vidio taj pogled. Bio je to pogled pun poštovanja, strahopoštovanja, ljubavi, zahvalnosti i nevinosti. Rekao je ‘Ništa od ovog ne bi se dogodilo bez moje majke’. Na to sam rekao ‘Koga bi želio vidjeti u ulozi svoje majke?’ a on je odgovorio ‘To mora biti Viola Davis’“, prepričao je Affleck koji je to odmah prihvatio jer „Viola Davis je najbolja glumica koju sam ikada gledao“.

„Ovo je težak posao. Teško je znati jeste li uspješni. Teško je znati jeste li nešto postigli. Ali, iskreno, uvijek sam osjećao da bi to stvarno bilo nešto da jednog dana budem redatelj i imam Violu Davis u filmu. To bi mi značilo sve na svijetu. I znači mi”, zaključio je Affleck.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner