Michael J. Fox: “Neću lagati, svakim je danom sve teže”

Autor:

CBS Sunday Morning
Preview: Michael J. Fox on Parkinson's: "Every day it gets tougher"
https://www.youtube.com/watch?v=Fs-jYPomQDM
CR: CBS

Screenshot/CBS Sunday Morning

Holivudski glumac, zvijezda filmova ‘Povratak u budućnost’ Michael J. Fox u intervju za CBS Sunday Morning rekao je da je fokusiran na optimizam i zahvalnost dok govori o životu s Parkinsonovom bolešću.

Ovaj danas 61-godišnjak poručio je da je Parkinsonova bolest “dar koji neprestano uzima”, te nije bježao od otrežnjujućih učinaka neizlječive degenerativne bolesti, koja utječe na živčani sustav i motoriku vještine uključujući hodanje i govor. “Neću lagati. Sve je teže. Svakim danom je sve teže”, priznao je.

Glumac, koji se prvi put proslavio kao Alex P. Keaton prije 35 godina kada je premijerno prikazana serija “Family Ties”, u intervjuu je objasnio da je nedavno bio podvrgnut operaciji kralježnice zbog benignog tumora, te da je zbog čestih padova nekoliko puta slomio ruke, ali i kosti u licu.

“Ti padovi su veliki ubojice kod Parkinsonove bolesti. Padovi, jedenje i upala pluća – svi ti suptilni načini na koje te to dohvati bolest. Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umireš s Parkinsonovom bolešću”, objasnio je pa dodao da boluje od te bolesti “više od 30 godina” i da je njegov “život namješten tako da Parkinsonovu bolest može spakirati sa sobom ako treba”.

“Shvaćam koliko je ovo teško za ljude i shvaćam koliko je teško za mene, ali imam određeni skup vještina koje mi omogućuju da se nosim s ovim stvarima. I shvaćam, uz zahvalnost, optimizam je održiv. Ako možete pronaći nešto na čemu ćete biti zahvalni, onda možete pronaći nešto čemu ćete se radovati i nastavite dalje”, rekao je, prenosi CNN.

Njegov život s obitelji i način na koji život s Parkinsonovom bolešću utječe na njihovu svakodnevnu stvarnost bit će obrađeni u novom dokumentarcu “Still: A Michael J. Fox Movie“, koji dolazi na Apple TV+ 12. svibnja.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.