Obitelji putnika iz nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa, na letu MH370, rekle su u ponedjeljak da izvješće istrage koje im je predstavljeno nema novih otkrića o razlogu tajanstvenog nestanka zrakoplova.

U izvješću se međutim ističu pogreške i protokoli te smjernice koji nisu poštovani, rekle su obitelji izvjestiteljima nakon brifinga o izvješću.

“Nadamo se da te greške neće biti ponavljane te da su poduzete mjere oko njihova sprečavanja u budućnosti”, rekla je Grace Nathan, odvjetnica čija je majka Anne Daisy bila u zrakoplovu.

Sadržaj izvješća predstavljen je obiteljima žrtava u melezijskom ministarstvu prometa prije njegove službene objave, a neki od članova obitelji izrazili su kritike da je riječ o previše tehničkom izvješću koje im je predstavljeno.

“Ekipa istražitelja nije u mogućnosti odrediti uzrok nestanka MH370”, zaključuje se u izvješću napisanom na 400 stranica.

“To je potpuno razočaravajuće, frustrirana sam, nema tu ničeg novoga”, kazala je Intan Maizura Othman, čiji se suprug nalazio u Boeingu 777 koji je nestao 8. ožujka 2014. malo nakon polijetanja.

Po njezinim riječima, sastanak se pretvorio u “živu raspravu” tijekom koje je rodbina žrtava izrazila svoje frustracije, a mnogi od njih su postavljali pitanja na koja nisu dobili zadovoljavajuće odgovore.

Izvješće će biti predstavljeno medijima u 19.30 sati.

Zrakoplov na letu MH370 s 239 ljudi nestao je na putu iz Kuala Lumpura prema Pekingu. Radi se o jednom od najvećih zrakoplovnih misterija.

Komentiraj