Povodom Svijetskog dana voda, METRO je pokrenuo ‘Inicijativu za vodu’ koja će se provoditi u 28 zemalja METRO Grupe, među kojima je i Republika Hrvatska.

Kako bi djeci diljem svijeta osigurao pitku vodu, METRO je ostvario partnerstvo s tvrtkom P&G kroz program ‘Children‘s Safe Drinking Water’ koji se provodi od 2004. godine.

U suradnji s američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, P&G-ovi su znanstvenici osmislili paketiće sa sredstvom za pročišćavanje vode koji u 30 minuta vodu koja nije prikladna za piće može pretvoriti u savršeno sigurnu vodu. U sklopu ‘Inicijative za vodu’ za svaki odabrani P&G-ov proizvod kupljen u veleprodajnim centrima METRO-a od 23. ožujka do 5. travnja, peteročlanoj obitelj će se donirati ‘jedan dan pitke vode’ koji osigurava jedan paketić za pročišćavanje.

“S ponosom dijelimo P&G-ovu tehnologiju čišćenja vode kako bismo pomogli promijeniti živote milijuna ljudi diljem svijeta. Čista voda može poboljšati zdravlje ljudi, pomoći djeci da nastave sa školovanjem i pružiti bolje ekonomske mogućnosti za obitelji. Zahvaljujemo svim kupcima koji kupovinom naših proizvoda pomažu da osiguramo čistu, pitku vodu obiteljima kojima je nužno potrebna”, rekao je Predsjednik Uprave i Glavni izvršni direktor tvrtke P&G, David Taylor.

“Kao međunarodna veleprodajna kompanija s više od sto tisuća zaposlenika i milijunima kupaca, METRO Cash & Carry nosi posebnu odgovornost. Zajedno sa svojim zaposlenicima, kupcima i partnerima, fokusiramo se na rješavanje problema koji su od iznimne važnosti za naše kupce, za nas i za budućnost naše djece”, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO-a Hrvatska.

Tvrtka P&G je do sad osigurala 11 milijardi litara čiste vode i uložio preko 50 milijuna dolara u osiguravanje dostupnosti čiste pitke vode.

Više o programu ‘Children’s Safe Drinking Water’ koji se provodi u 85 zemalja svijeta možete doznati na www.csdw.org.

Komentiraj