METRO Cash & Carry i CRANE potiču digitalizaciju malog i srednjeg poduzetništva

METRO Cash & Carry

METRO Cash & Carry i Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE potpisali su Sporazum o suradnji s ciljem osnaživanja digitalnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika te razvoja domaćih startupova.

“METRO i američka tvrtka Techstars pokrenuli su METRO Techstars Accelerator, prvi globalni program namijenjen startupovima koji nude inovativne tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja. Želimo pružiti podršku razvoju hrvatskih startupova i iskustvo koje smo stekli u provedbi Techstars METRO Acceleratora iskoristiti kako bismo povezali hrvatske startupove s profesionalnim kupcima METRO-a i omogućili im daljnji razvoj poslovanja u skladu s najnovijim trendovima”, reao je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Sektori kojima će METRO i CRANE posvetiti posebnu pažnju pri poticanju digitalizacije poslovanja malih i srednjih poduzetnika su ugostiteljski sektor i neovisni trgovci, odnosno grupe profesionalnih kupaca kojima METRO pruža kontinuiranu podršku u poslovanju.

“Inicijativu Metroa kao jednog od lidera u svom sektoru prihvatili smo bez previše razmišljanja. Svaki korak koji omogućuje nove, dobre prilike za poduzetnike pozdravljamo i aktivno podržavamo. Ova inicijativa omogućit će bolju detekciju startupa u ugostiteljskom i turističkom sektoru te njihovu priliku za brz rast poduprijet kompanijama poput METRO-a”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.

Kao prvi korak METRO Cash & Carry i CRANE će 17. veljače u Inovacijskom centru – HUB385 organizirati MeetUp na kojem će sudjelovati hrvatske startupovi te ugostitelji i hotelijeri koji su zainteresirani za digitalizaciju poslovanja te za inovacije koje nude tehnološki startupovi.

O važnosti inovacije i digitalizacije za HoReCa sektor (hoteli, restorani, catering) govorit će glavni direktor METRO Techstars Acceleratora, Alexander Zumdieck.

Marc Carena (METRO) i Davorin Stetner (CRANE)
Marc Carena (METRO) i Davorin Stetner (CRANE)

Komentiraj