Ivo Cagalj/PIXSELL

METKOVIĆ Niz nepravilnosti u tretmanu nesretnog dječaka

Zdravstvena inspekcija završila je nadzor u Metkoviću zbog smrti 9-godišnjeg dječaka ranije ovaj mjesec.

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz tragičan slučaj preminulog dječaka iz Metkovića, zdravstvena inspekcija je u pratnji stručnjaka izvršila inspekcijski nadzor, čije rezultate je analiziralo stručno povjerenstvo koje je imenovalo Ministarstvo zdravstva. U nastavku, u cilju informiranja javnosti, dostavljamo zaključak Stručnog povjerenstva donesenog u svezi zbrinjavanja mldb. G.B.

“Sumirajući sve iskaze zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju mldb. G.B. te analizirajući priloženu medicinsku dokumentaciju i obdukcijski nalaz Povjerenstvo zaključuje da kod mldb. G. B. nije na vrijeme prepoznata bolest kao niti težina njezine kliničke slike.

Povjerenstvo također zaključuje da su 10.12.2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split.”

Zaključak Stručnog povjerenstva i prikupljenu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva će proslijediti na daljnje nadležno postupanje Državnom odvjetništvu”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Čeka se i mišljenje Hrvatske liječničke komore.

Komentiraj