Jose CABEZAS/REUTERS/PIXSELL

METKOVIĆ Nezadovoljni pacijenti idu u nove prosvjede

Iako je prošlo gotovo 6 mjeseci od smrti devetogodišnjega Gabrijela Bebića, stanovnici Metkovića i dalje nisu zadovoljni hitnom pomoći (foto ilustracija). Vikendom se, kažu, pacijente upućuje u 10 kilometara udaljeni Opuzen. Budući da njihovi zahtjevi još nisu ispunjeni, najavljuju nove prosvjede. Ministar kaže – sve će provjeriti, javlja HRT.

Ivo Matičević, predsjednik Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve izjavio je kako razina zdravstvene zaštite u Metkoviću nije bolja. “Bit će ponovno zatvorena cesta D1. Žalosno je da se ova situacija ne rješava. Prikrivaju se kaznena djela u slučaju Gabrijela”, naglasio je Matičević prozivajući Liječničku komoru. “Dopušta se da se stigmatizira cijela liječnička struka, radi pojedinaca i tako je u cijeloj Hratskoj”, zaključio je.

– Susjeda je na Hitnu dovela majku, a u hitnoj su joj rekli da imaju punkt u Opuzenu iako tamo nemaju hematologiju i ne može se izvaditi laboratorijski nalaz, kaže Ivana Bebić, majka preminulog Gabrijela.

– Zašto bi nekog upućivali iz Metkovića u Opuzen. To bi moglo biti sporno. Moram provjeriti, ne znam taj dio, ali pozitivna je stvar da je i u Opuzenu otvoreno dežurno radno mjesto tijekom vikenda, poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Komentiraj