Meteoalarm izdao upozorenja za cijelu zemlju – na Jadranu obilna kiša, na kopnu snijeg

U Hrvatskoj se u srijedu očekuje pretežno oblačno vrijeme, na Jadranu s kišom i grmljavinom, u unutrašnjosti snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava. Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevima, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u Dalmaciji jugo i istočnjak. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -4 i 2 °C, a na Jadranu najviša dnevna temperatura između 5 i 10 na sjevernom dijelu te od 10 do 15 °C u Dalmaciji.

Meteoalarm je za srijedu izdao upozorenja za cijelu zemlju. Crveno upozorenje zbog obilnog snijega izdano je za područje Gospića, narančasto za područja Zagreba i Karlovca, a žuto za osječko područje. Zbog jakog vjetra i obilne kiše izdana su i žuta upozorenja za područja Rijeke, Knina, Splita i Dubrovnika.

U četvrtak oblačno s kišom, u zapadnim područjima snijegom, osobito u gorju, a u Lici, središnjim predjelima i zapadnoj Slavoniji vjerojatna je kiša koja se smrzava na hladnoj podlozi. Oborina će biti obilnija u Dalmaciji gdje može biti intenzivnih grmljavinskih pljuskova.

Vjetar na kopnu slab i tek ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno do jako jugo na sjevernom i srednjem dijelu postupno slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -3 do 0, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna od 0 do 5 u unutrašnjosti te između 9 i 15 °C na obali i otocima.

Komentiraj