Metar po metar: Sedmero lopova kralo drvnu masu Hrvatskih šuma. Policija privela dvojicu

Požeško-slavonska policija u petak je izvijestila da su šestorica muškaraca i jedna žena sa kutjevačkog područja kazneno prijavljeni zbog krađa drvne mase Hrvatskih šuma. Dvojica su privedena, objavila je policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Kako su naveli, u razdoblju od 17. do 20. lipnja ove godine u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, 38-godišnjak je provalio u prostoriju skladišta ugostiteljskog objekta u vlasništvu 64-godišnjaka i otuđio razne proizvode.

Također, 38-godišnjak je zajedno s 22-godišnjakom i 26-godišnjakom od 26. do 30. kolovoza u šumi kod Kutjeva ukrali su nekoliko metara bukve i hrasta, a nakon provale iz radnih su strojeva ukrali šumske lance i gorivo u vlasništvu ‘Hrvatskih šuma’.

Nekoliko kubnih metara hrasta i bukve u vlasništvu ‘Hrvatskih šuma’ početkom kolovoza kod mjesta Stojčinovac ukrali su 22-godišnjak, 26-godišnjakinja i 38-godišnjak.

Dovršeno je, ističe policija, i kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 38-godišnjakom koje se sumnjiči da su od 30. kolovoza do 1. rujna u šumskom dijelu u blizini mjesta Migalovci otuđili nekoliko metara drvne mase, također u vlasništvu ‘Hrvatskih šuma’.

Ukradenu drvnu masu tijekom kolovoza 24-godišnjak i 38-godišnjak su dogovorili prodaju. Drvo su 47-godišnjoj ženi doveli i naplatili, no ona je primijetila da joj je dovezena drvna masa manja od dogovorene.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom, 22-godišnjakom i 26-godišnjakom koje se sumnjiči da su od 31. kolovoza do 1. rujna 2022. u šumskom dijelu u blizini mjesta Velika oštetili rampu i otuđili više metara drvne mase u vlasništvu ‘Hrvatskih šuma’.

Isti trojac 23. kolovoza u večernjim je satima na terasi ugostiteljskog objekta u vlasništvu 55-godišnjaka u mjestu Bektež razbijali inventar, pa se na parkiralištu verbalno i tjelesno sukobili i razbijali vozila. Lakše su ozlijeđeni 26-godišnjakinja i 38-godišnjak.

“Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak i 38-godišnjak su uz posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku, dok protiv svih počinitelja slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznenih prijava”, zaključuje policija u priopćenju.

Komentiraj