Meštrović: “KBC Split može izdržati pritisak”

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split  Julije Meštrović izjavio je kako bolnica može izdržati pritisak pacijenata oboljelih od Covida. Trenutno ih je u toj bolnici 98, od kojih deset na respiratoru.

“Ovaj pritisak možemo izdržati, dobro smo organizirani. Osoblje je stručno, motivirano, puno se radi i svi naši bolesnici su opskrbljeni. Organizacijski, prostorno i opremom i osobljem, sve što treba”, kazao je Meštrović za HRT.

Objasnio je kako među pacijentima ima lakše bolesnih, srednje bolesnih i teže bolesnih, ali dobivaju sve što im je potrebno. “Imamo plan širenja. Povećali smo postojeće kapacitete za određeni broj postelja, da broj pacijenata bude veći. Surađujemo sa kolegama iz susjedstva -Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Knin. Dogovaramo se i onda ćemo u skladu s okolnostima koje mogu nastupiti, jedni druge potpomagati i tako dalje nastaviti”, rekao je Meštrović.

Meštrović je pohvalio svo zdravstveno i nezdravstveno osoblje te rekao kako svi rade puno i do krajnjih granica. “Eventualni pritisak za dva tjedna dočekat ćemo spremni i znamo da se to može dogoditi. Dokle je god veći broj zaraženih u populaciji, veći će biti i broj bolesnika u bolnici. Prilagođavat ćemo se tome. Naša bolnica ima dodatne kapacitete. Možemo primiti i veći broj bolesnika, ali bilo bi puno bolje da se to ne dogodi”, rekao je Meštrović.

Kaže kako su brojke oboljelih visoke. “Ove brojke danas i ovih dana sigurno će se odraziti na broj hospitaliziranih u idućim danima. Pozivam sve sugrađane da se ponašaju kao što je potrebno”, kazao je ravnatelj KBC-a Split.

Komentiraj