Messi napravio ‘varku tijelom’. Zaobišao je Al-Hilal i pridružuje se američkom Inter Miamiju

Lionel Messi pridružit će se američkom Inter Miamiju nakon što je napustio francuski prvak Paris St-Germain. Bivši igrač Barcelone spreman je odbiti unosniju ponudu Al-Hilala iz Saudijske Arabije. Ugovor iz Miamija uključuje suradnju s brendovima poput Adidasa i Applea.

Messi je osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta sedam puta i očekuje se da će je osvojiti kasnije ove godine nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu. Ovo je prvi put da će Messi igrati izvan Europe.

Želio je ostati u Europi još jednu sezonu, ali nakon što nije stigla nijedna zadovoljavajuća ponuda, imao je izbor između Inter Miamija ili Al-Hilala.

Postojale su jake indicije da preferira prelazak u Saudijsku Arabiju, gdje bi se pridružio Cristianu Ronaldu i Karimu Benzemi s ugovorom koji je financijski najunosniji u povijiesti nogometa.  Messi je na kraju popustio iskušenju da prijeđe u Inter Miami. Mnoštvo je za to razloga, od životnog stila do ugovora s velikim brendovima koji se proteže izvan nogometa. Već posjeduje kuću u Miamiju koju trenutno iznajmljuje.

Paris St-Germain je osvojio Ligue 1 u obje njegove sezone u klubu, ali je ispao u šesnaestini finala Lige prvaka, što znači da se njegovo vrijeme u Francuskoj nije smatralo velikim uspjehom. Messijev dvogodišnji ugovor istječe ovog ljeta i obje su se strane složile da idu svojim putem, a napadač je suspendiran na dva tjedna u svibnju zbog neovlaštenog putovanja u Saudijsku Arabiju, piše BBC.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner