Dubravka Petric/PIXSELL

MESIĆ “Milanović je fajter, ima šanse na izborima”

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u utorak je na N1 televiziji komentirao propalu kupnju izraelskih aviona, kao i mogućnost kandidature Zorana Milanovića na predsjednicčkim izbotima, te ulazak Dalije Orešković u pčolitiku.

O kupnji zrakoplova, Mesić kaže da je Vlada, kako god se okrene, u minusu. “Ako se nisu razumijeli s Amerikancima, veliki je problem. Pa i ako kažemo da su razumjeli, išli su u posao koji se ne može ostavrati. To je pitanje vjerodostojnosti te politike”, rekao je.

Upitan ima li Zoran Milanović šanse na predsjedničkim izborima, ako se odluči kandidirati, Mesić kaže: “Zoran Milanović je fajter, obrazovan čovjek koji se već afirmirao u politici uz nekoliko krivih koraka i on ima šanse ako je shvatio gdje je pogriješio”.

Navodi da mu je glavna pogreška bila što je išao na razgovor s onima koji krše hrvatske zakone i propise. “Druga greška je što nije pozvao papinskog nuncija i dao mu non-paper o tome što biskupi govore. Za vrijeme vlade Zorana Milanovića biskupi su govorili da je to nenarodna i zločinačka vlast. Trebao je pozvati papinskog nuncija i reći mu što govore biskupi, papa bi reagirao. To se nije smjelo dogoditi, jer to je otvorilo prostor za druge nakaradne izjave, a što je štetilo zdravlju nacije”, naveo je.

Poručio je kako prati istupe Dalije Orešković. “Ona je shvatila koji su problemi u društvu i kako ih riješiti. Mislim da ima potencijala, jednom sam u društvu rekao: ‘Zvijezda je rođena!’. Mislim da ima šanse”, smatra.

Komentiraj