Merkel stigla u Beograd: Vučić ju dočekao s buketom cvijeća pa sve objavio na Instagramu

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u ponedjeljak u Beograd, gdje započinje svoju oproštajnu zapadnobalkansku turneju, a u zračnoj luci “Nikola Tesla” dočekao ju je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji joj je poklonio buket cvijeća.

Video njezinog dolaska, srbijanski predsjednik Vučić objavio je na Instagramu. Video možete pogledati OVDJE!

Svečani doček predviđen je za 18 sati ispred Palače Srbije, gdje će Merkel i Vučić potom imati razgovore u četiri oka, a nakon toga oko 19 sati održati i zajedničku tiskovnu konferenciju.

Njemačkoj kancelarki Vučić priređuje svečanu večeru, a Merkel će, kako je ranije najavljeno, turneju nastaviti u utorak posjetom Tirani, te sastancima s političkim čelnicima zapadnog Balkana.

Vučić je ranije izjavio da je posjet njemačke kancelarke “velika čast za Srbiju”.

Iz ureda Angele Merkel, kancelarke na odlasku budući da Njemačka u rujnu ima parlamentarne izbore, ranije je najavljeno da će u središtu razgovora biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja europske perspektive.

Srbijanski šef države dolazak njemačke kancelarke vidi i kao “prigodu da joj se izrazi zahvalnost za sve što je tijekom dugog i uspješnog mandata napravila za Srbiju i regiju”.

Merkel će se u Beogradu sastati i s predstavnicima civilnog društva zapadnog Balkana, a u Tirani je očekuje sastanak s albanskim premijerom Edijem Ramom, a potom i razgovori s šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, te odvojeni sastanci s premijerima Crne Gore, BiH, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Komentiraj