Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je, nakon sastanka s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na zajedničkoj konferenciji za novinare poručila kako je Njemačka bliski prijatelj Hrvatske.

Plenković je izrazio zadovoljstvo što je još jednom u radnom posjetu Njemačkoj. “Njemačka je prvi hrvatski vanjskotrgovinski partner”, rekao je Plenković i dodao kako je Angeli merkel izložio akcijski plan za unapređenje gospodarskih odnosa Hrvatske i Njemačke.

“Raspravili smo i zajedničke europske ambicije. 2020 Hrvatska i Njemačka će predsjedavati Europskom unijom”, kazao je Plenković.

Njemačka kancelarka pojvalila je Hrvatsku, te dodala da, po pitanju migracija, radi odličan posao na granicama. Dodala je kako će Njemačka i Hrvatska zajedno raditi na jačanju eurozone.

Plenković je naglasio i kako je s njemačkom kancelarkom raspravljao o odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama, osobito s BiH. “Nastavit ćemo suradnju po pitanju ravnopravnosti Hrvata u BiH”, rekao je Plenković.

Naglasio je kako se Hrvatska zalaže za mirno rješavanje problema između Kosova i Srbije te podsjetio kako se Hrvatska sprema za ulazak u Schengen.

Screenshot/Andrej Plenković/Twitter

Uskoro opširnije…

Komentiraj