Mare Milin

Meritas ove subote u Tvornici kulture slave 20 godina rada

Ove subote grupa Meritas slavi rođendan.

Točno 20 godina je prošlo od kada su Anita Valo i Meri Jaman davne 1996. godine donijele hrvatskoj glazbenoj sceni novi bend i, kako je običaj s okruglim brojkama, došao je trenutak da se obljetnica obilježi. Svojih prvih 10 godina proslavile su u Tvornici kulture pa je odluka o mjestu proslave sveukupnih 20 bila laka.

Meritas je za povratak u Tvornicu, u subotu (28.10.), pripremila glazbeno putovanje kroz svih šest postaja-albuma na koje će se “ukrcati“ publika koja ih prati sve ove godine
Ispunjeno, zanimljivo, dojmljivo, neki su od epiteta koji opisuju koncerte grupe Meritas, a publika će se ove listopadske subote podsjetiti na pjesme koje su obilježile trenutke i godine, poput Budim se, Igra, Dan je tvoj, Umjesto isprike, Odjednom ti, ali i njihovih novijih pjesama Pričaj mi i Ova ljubav.

“Svim svojim nastupima posvećujemo puno pažnje, a obljetnički koncerti su važan događaj koji zahtijevaju velike pripreme te izuzetno puno energije. Ovo je trenutak u kojem se osvrćemo na ono što je iza nas, na pjesme koje su obilježile pojedina razdoblja, uz ljude koji su ih voljeli slušati. Naglasak će biti na naših 20 godina i pjesmama koje su nastajale kroz to vrijeme, koje ljubiteljima naše glazbe i nama nešto znače”, izjavile su Anita Valo i Meri Jaman povodom obljetničkog koncerta.

Kroz 20 godina glazbenog djelovanja Anita i Meri izdale su šest albuma, potpisale glazbu za filmove i kazališne predstave, izdale album za djecu, iza sebe imaju i nekoliko nominacija te osvojenih nagrada Porin a nedavno su izdale i Best of album povodom 20-tog rođendana.

Sve pjesme, sva priznanja, svi trenuci spojit će se u jednu večer, kada će Meritas proslaviti sve priče koje su utkale u svoje pjesme – ove subote, 28. listopada.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima i sustavu Entrio te u Rockmarku i Dirty Old Shopu.

FOTO: Mare Milin

Komentiraj