Nakon završetka 4. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, hrvatski premijer Andrej Plenković odgovarao je na novinarska pitanja.

Najavio je kako će Vlada novu izvanrednu upravu za Agrokor predložiti uskoro, ali je opet izbjegao odgovoriti u kojem roku, piše Dnevnik.hr. “Predložit ćemo novu izvanrednu upravu. Razgovori se vode. Diskretni su. Kad sve bude potvrđeno i kad sve konzultacije budu završene, tada ćemo objaviti”, kazao je premijer.

Novinare je zanimalo i hoće li novi povjerenik biti iz Agrokora, no Plenković je i o tome odlučio šutjeti. “Neću vam ništa reći. Ni drugim nestrpljivima neću ništa reći”, odgovorio je. Naglasio je da će novi povjerenik morati biti ‘kompetentan, savjestan i sposoban da u kratkom roku dovrši proces nagodbe’.

Odgovorio je i na kritike medija i oporbe o tome da je prespor u donošenju odluka. “Neka pobjede na izborima pa neka budu predsjednici Vlade. Donosim odluke i vodim politike dinamikom za koju smatram da je najbolja. Meni da netko nameće ritam, nema šanse. Ni u životu ni u politici, a kamoli u vođenju Vlade”, poručio je.

Komentiraj