‘Mene prosvjedi ne smetaju’

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je za N1 otkrio detalje svog jučerašnjeg razgovora sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. “Razgovarali smo o čitavom nizu tema, pitanjima nestalih, zaštiti nacionalnih manjina, no koncentrirali smo se i na parlamentarnu suradnju koja je poprilično slaba. Nije bilo susreta parlamentarnih šefova od 2010. Predsjednik Vučić prenio mi je poziv predsjednice njihove Skupštine, koji sam ja prihvatio tako da ću uskoro posjetiti Beograd. Razgovarali smo i o situaciji u JI Europi”, rekao je Jandroković.

Upitan o zazivanju isprike uoči Vučićevog dolaska, Jandroković kaže kako ne bi komentirao jer nije sudjelovao u pripremi posjeta. “Hrvatska zna što je bila istina, da je Domovinski rat osigurao slobodu i nezavisnost. Srbijanski predsjednik očito tu ima neka druga razmišljanja”, dodao je.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je prosvjednike protiv Vučićevog dolaska nazvala političkim marginalcima, a Jandroković kaže kako živimo u demokraciji, gdje svatko može izraziti svoje mišljenje. “Nisu ovo prvi prosvjedi. Mene prosvjedi ne smetaju”, poručio je.

Komentiraj