Memphis je pobijedio Oklahomu s 73 koša prednosti, najvećom razlikom u pobijesti NBA lige

Memphis Grizlies – Oklahoma City Thunder 152-79. Utakmica odigrana u četvrtak navečer u FedExForumu u Memphisu donijela je pobjedu s najvećom razlikom u povijesti NBA lige. Grizzliesi su pobijedili s 73 koša razlike, i tako nadmašili dosadašnji rekord od 68 razlike s koliko su 1991. godine Cleveland Cavaliersi pobijedili Miami Heat.

Oklahoma je igrala bez svog prvog šutera Shaija Gilgeous-Alexandera i Josha Giddeya, ali ni Memphis nije bio kompletan,  bili su bez prvog strijelca Ja Moranta. Doduše, bez Moranta Memphis je na sada 3-0.

„Nismo se borili, očito“, rekao je Mike Muscala iz Oklahome, i to je bilo najblaže što je mogao reći. Na poluvremenu je već bilo 72-36, ali niti razgovor u svlačionici nije donio nikakav pomak.

Memphis je ostvario još jedan klupski rekord, šutirali su 62.5 posto, od osnivanja nisu imali tako dobar šut u jednoj utakmici.

„Čovječe, osjećamo se sjajno, posebno jer smo do ovog rekorda došli pred našim navijačima“, rekao je De’Anthony Melton koji je zabio 19 koševa. Od 12 igrača koje je koristio Memphis je imao desetoricu s dvoznamenkastim brojem koševa.

Jaren Jackson zabio je 27 (9/11), Melton 19 (8/10), Santi Aldama 18 (8/16), John Konchar 17 (7/8)…

Komentiraj