MELVAN ‘Razočarani smo odlukom o obustavi potrage, iako nije neočekivana’

Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca, za N1 televiziju je izjavio kako su “svi razočarani” zbog prekida aktivne potrage za nestalom posadom broda Bourbon Rhode, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Naglasio je i da se obitelj dobro drži te da žele napraviti sve što je u njihovoj mogućnosti povećaju šanse da nestala posada bude nađena.

“Kao i mi i obitelj je razočarana. Ne možemo reći da ovakvu odluku nismo očekivali, ali svejedno smo ostali razočarani. S druge strane ipak baziramo određeni optimizam na satelitskim snimkama koje će se i dalje na dnevnoj bazi dostavljati Europskoj agenciji za sigurnost mora, pregledavati i ako se uoči nešto potraga će krenuti u smjeru uočenog”, izjavio je za N1 Melvan.

Na upit o pokretanju privatne istrage, Melvan je odgovorio da obitelj razišlja što će napraviti s prikupljenim novcem, ali i kako taj tip potrage nije realna opcija jer iziskuje puno novaca.

Melvan je podsjetio da su u petak Međunarodna transportna federacija (ITF), Nautilus i kolege iz Europske transportne federacije i ostali sindikati, među njima i francuski, vladi Francuske uputili apel da nastave potragu te je izrazio nadu da će taj pritisak uroditi plodom.

“Kako će francuska vlada reagirati vidjet ćemo, a mi s naše strane radimo što možemo”, tvrdi Melvan, koji se nada da će se potraga nastaviti iako zna da su šanse svakim danom sve manje.

“Svjesni smo toga mi, svjesna je toga obitelj, ne žive oni u nikakvim nerealnim željama i ambicijama, ali ponavljam još jednom, ako ćemo time i malo pomoći i povećati šanse Dinu i posadi da budu nađeni onda ovo vrijedi raditi”, poručio je, dodavši kako odluka o okončanju aktivne potrage nije iznenađenje jer je donesena procjenom na terenu.

 

Komentiraj