Melita Bestvina: “Poljoprivredna politika negdje je zakazala. Crvenim se kao Slavonka”

Predsjednica Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja Melita Bestvina u intervjuu za novi broj Nacionala komentirala je vještačenje koje je DORH naručio od KPMG-a Poljska, kojeg je zastupao tajanstveni Ismet Kamal, radi podizanja optužnice u predmetu ‘veliki Agrokor’ i za to platio ogromnu cifru. Između ostalog, govorila je i o rastu cijena nekretnina.

Kao građevinski inženjer, Melita Bestvina stručna je u području nekretnina. S druge strane, cijene u Slavoniji su padale, ali od sljedeće godine prestaje zabrana kupnje poljoprivrednog zemljišta strancima, pa će se situacija promijeniti.

“Od sljedeće godine sve te napuštene kuće u Slavoniji postat će poželjne strancima, kao i njihovo poljoprivredno zemljište zaboravljeno u obraslom korovu. To će netko naseliti sa strane, tko će u tome prepoznati svoj interes. Na kraju ćemo jesti krumpir, špinat ili kupus od nekoga tko je to posadio nakon što je kod nas stigao iz neke druge države”, rekla je u intervjuu za Nacional.

Dodala je da joj je žao da nisu dani bolji poticaji našim ljudima da ih se zadrži na njihovoj zemlji, pa smo postali i najveći uvoznici hrane u Europskoj uniji. “Poljoprivredna politika negdje je zakazala. Crvenim se kao Slavonka”, poručila je.

Cijeli intervju s Melitom Bestvinom pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj