Melisa Skender nova je glavna tajnica Hrvatskog novinarskog društva

Novinarka Melisa Skender nova je glavna tajnica Hrvatskog novinarskog društva (HND), odlučio je Središnji odbor HND-a nakon provedenog javnog natječaja.

U novinarstvu je od 1996. godine i gradske rubrike Večernjeg lista. Pisala je za tjednik Nacional, neprofitne portale Lupigu, Forum.tm i Faktograf te za HND-ov Novinar, radila je i na na Radiju 1, Radiju 101 i Yammatu, a u HND dolazi s mjesta koordinatorice digitalnih alata Gonga.

Redovna je članica HND-a te dobitnica Nagrade HND-a “Marija Jurić Zagorka” za internetsko novinarstvo za 2016. godinu. Članica je redakcije portala Lupiga s kojim je potkraj 2017. pokrenula uspješnu kampanju za masovnu financijsku podršku (crowdfunding) “Ima nas!”. Također je predsjednica HND-ova ogranka na Lupigi.

Surađivala je na projektu Modeli financiranja lokalnih medija HND-a i SNH, za koji je radila analizu financiranja lokalnih medija, što je tema kojom se bavi od 2013. godine i prvog takvog istraživanja za HND-ovo glasilo Novinar.

U programu je istaknula da će raditi na osnaživanju i povećanju članstva, a među dogoročne ciljeve navodi obnovu i opremanje Novinarskog doma te stvaranje  financijsko-administrativnog tima koji će biti kapacitiran za vođenje većih projekata i pružanje usluga u administraciji projekata organizacijama HND-a.

Središnji odbor HND-a je, nakon izbora Melise Skender, na doprinosu uspješnom radu novinarske strukovne organizacije zahvalio dosadašnjoj glavnoj tajnici Emi Tarabochiji Veršić, navodi se u priopćenju.

Komentiraj