Meksiko: Vrt kanabisa u blizini Senata ubrzao odluku o legalizaciji marihuane

Dino Stanin/PIXSELL

S ciljem da se na području države smanji količina nasilja povezana uz trgovinu drogom i broj teških ovisnika Meksiko je legalizirao marihuanu za rekreativne svrhe.

Gornji dom meksičkog Senata je odobrio zakon koji legalizira takvo korištenje marihuane. Do sredine prosinca će se raspravljati o odredbama, koje određuju okvire trgovine marihuanom, uzgoj, ali i kriminalni i prekršajni dio trgovanja.

Uzgajivač Orlando Daniels ističe kako je to zapravo teška tema. Borbom protiv nasilja i organiziranih kriminalnih aktivnostima u Meksiku se bavi cijeli niz službi, agencija i nevladinih organizacija. Većina ih se slaže kako ovaj bi ovaj potez trebao rezultirati pozitivnim promjenama, formiranjem tržišta, novih tvrtki i boljim općim stanjem.

Slični zakoni su uspješno uvedeni u brojnim svjetskim državama. Model se u većini slučajeva pokazao vrlo isplativim i funkcionirajućim u svojoj svrsi.

U blizini Senata u glavnom gradu Mexico Cityu je mala plantaža kanabisa. Aktivisti su sadnjom biljaka u  parku željeli potaknuti službene vlasti na brže donošenje odluke.

Komentiraj