Broj smrtno stradalih u najjačem potresu u Meksiku porastao je na 273, objavili su u petak dužnosnici, dodajući kako spasitelji i dalje u ruševinama pokušavaju pronaći preživjele.

Predsjednik Enrique Peña Nieto rekao je da spašavanje i zbronjavanje ozlijeđenih ostaje glavni prioritet. Podsjetimo, Meksiko je u utorak pogodio potres magnitude 7.1. Srušeno je na desetke zgrada, a milijuni ljudi ostali su bez struje.

BBC javlja kako je 500 pripadnika vojske i mornarice, kao i 200 policajaca angažirano na rševinama škole Enrique Rébsamen u glavnom gradu Meksika. Tijekom noći pronađeno je tijelo učiteljice, a dužnosnici kažu kako je spašeno 11 djece, dok su izvučena tijela 19 djece i šest odraslih.

“Sigurni smo da su sva djeca nažalost mrtva ili u bolnicama ili kod kuće,” izjavio je medijima ministar mornarice Angel Sarmiento. Ipak, mediji navode kako su spasitelji uvjereni da je pod ruševinama škole i dalje jedan zaposlenik, te kako je vjerojatno živ.

U Ciudad de Mexicu, metropoli s 20 milijuna stanovnika, više desetaka osoba smatra se nestalima a njihove obiteji nadaju se da će ih se pronaći žive pod četrdesetak urušenih zgrada u glavnom gradu.

Komentiraj